Exterieur

Gepubliceerd door Ewout op

Terras en tuin

Het terras is aan de noord- en westzijde gelegen, hierdoor is het mogelijk om de gehele dag (mits de zon schijnt) een zonnig plekje te vinden. Het terras is aan de buitenzijde omsloten met een hek, daar achter liggen de lager gelegen delen van de tuin. De tuin is gedeeltelijk terrasvormig aangelegd terwijl er ook delen zijn die schuin aflopen. In een gedeelte naast het terras is op licht glooiende grond een speeltoestel voor kinderen met een glijbaan en schommels. Daarnaast is er nog een zandbak voor de allerkleinsten. Verder staat er een kleine schuur voor het tuingereedschap, grasmaaiers, diverse materialen en ook de tuinstoelen.

Ligging van het huis.

Het dorp Fresse sur Moselle (=Moezel) is vast gegroeid aan het dorp Le Thillot. Deze dorpen liggen in hoofdzaak ten noorden van de rivier. De RN 66 loopt door beide dorpen. Het huis staat ten zuiden van de Moselle. Ook hier loopt een weg parallel aan de rivier, deze weg dient in hoofdzaak voor het plaatselijk verkeer en is niet erg druk bereden. Van deze weg is de Chemin du Souvenir een zijweg. Rond de afslag staan een aantal huizen en het laatste is ons vakantiehuis. Dit houdt in dat er slechts een directe buurman is (aan de oostzijde) en dat er verder geen direct zicht is op andere huizen. Het volgende huis meer dan 100 meter verderop en ligt ook hoger. Door de hoogte waarop het huis staat is er een weids uitzicht in noord- en westelijke richting welke slechts beperkt wordt door de omliggende bergen. De dorpen liggen op iets boven de 500 meter boven zeeniveau, het huis staat daar een 30 meter boven.

Voorzieningen

In het dorp Le Thillot zijn alle basisvoorzieningen aanwezig. Er zijn diverse supermarkten, grote en minder grote. De dichtstbijzijnde is op ongeveer 800 meter (Aldi), de verst weggelegen is op ongeveer 3 km afstand (Intermarch├ę). Het dorp beschikt over meerdere bakkers, banken, apotheken en artsen.

Categorie├źn: Meer informatie