Interieur

Gepubliceerd door Ewout op

Het huis is gelegen in het zuiden van de Vogezen, bij het dorp Fresse sur Moselle. Het is oorspronkelijk als boerderij gebouwd en nu alweer geruime tijd als vakantiewoning in gebruik.

De vroegere bestemming heeft als voordeel dat de afmetingen royaal zijn. De bebouwde oppervlakte is ca. 170 m2, er zijn twee etages. Doordat het huis tegen de berghelling gebouwd is hebben we op beide etages een entree. De bovenste etage is het gedeelte waar de meeste voorzieningen zijn. Alle vertrekken hier zijn vanuit de centrale gang te bereiken.

Woonkamer

De woonkamer (8x4m), hierin ligt een laminaatvloer met diverse vloerkleden. Er staat een eettafel met (uitgetrokken) 8 à 10 plaatsen. Verder is er een grote hoekbank en een aantal gemakkelijke stoelen rond een salontafel. Er is een Tv met satellietontvanger en een dvd-speler aanwezig.

Keuken

De keuken (en gang) hebben een betegelde vloer. In de keuken is een hoek aanrecht met houten blad. Hierin een elektrische kookplaat met vier pitten en daaronder een oven. De keuken is voorzien van warm en koud water. Verder staan een koelkast, een magnetron, een koffiezetapparaat en waterkoker ter beschikking. Ook hier staat een eettafel met vier à vijf zitplaatsen.

Badkamer

De badkamer heeft een ligbad, maar ook de mogelijkheid om te douchen (boven het bad). Er is ook een badmeubel met warm en koud water. In een hoek staat een diepvriezer. Het toilet is apart, vanuit de gang te bereiken.

Slaapkamers

Wat nog rest zijn een tweetal slaapkamers. De eerste heeft een lits-jumeaux met een topper, de tweede heeft een stapelbed en een tweepersoonsbed, extra lang (2m10). In deze laatste kamer vinden we ook een trap naar beneden.

Beneden etage

De beneden etage is zoals reeds vermeld ook voorzien van een entree. Deze grenst aan de parkeerplaats, hier is plaats voor twee à drie auto’s. Voor geval er meer plaats nodig is, er is ook parkeerruimte op eigen grond aan de overkant van de straat.

Binnen gekomen is er een ruime hal over de volle breedte van het huis. Van hieruit kunnen we rechts naar een kamer in gebruik als terraskeuken. Hier staat een koelkast en de vaatwasmachine. Hier is ook een deur die toegang geeft tot het terras. Verder vinden we hier een trap naar de boven etage. Vanuit de hal kunnen we een deur verder naar een volgende slaapkamer met een lits-jumeaux, ook weer met een topper. En weer een deur verder is de laatste slaapkamer. Hier staat een stapelbed, een eenpersoonsbed en een kinderbedje. Aan het einde van de hal is nog een toegang naar de kelder en een tweede trap naar boven. De overige ruimten beneden zijn vanuit de hal aan de andere kant. De eerste is een soort bijkeuken. Hier vinden we een badkamer en ook het tweede toilet. Verder staat hier de wasmachine en hangt er de boiler. Hier achter vinden we de berging, aangezien dit vroeger de stal was is het plafond hier lager dan in de overige ruimten. Hier wordt allerlei materiaal gestald en liggen er de kussens voor de tuinstoelen. Verder staat er een tafeltennistafel. Ook deze ruimte heeft een buitendeur, deze geeft toegang tot de tuin en het terras.

Plattegrond beneden

Plattegrond boven

Categorieën: Meer informatie